Međunarodni dan djeteta obilježen dječjim javnim skupom

Opatijski i lovranski vrtićari i osnovnoškolci obilježili su Međunarodni dan djeteta dječjim javnim skupovima na kojima su odraslima uputili svoje poruke, poput "Budimo više vremena zajedno", "Pitajte me za moje mišljenje", "Ne svađajte se pred nama" i "Rastite zajedno s nama".

U Lovranu je dvjestotinjak mališana napravilo krug oko crkve, a pridružio im se i načelnik općine Alan Sanković. Opatijski vrtićari i osnovnoškolci okupili su se ispred sportske dvorane "Marino Cvetković" gdje su se družili sa zamjenikom gradonačelnika Fernandom Kiriginom te mu postavljali pitanja na koja je strpljivo odgovarao. Djeca, dječji gradonačelnik Ivan Tancabel, zamjenik gradonačelnika Fernando Kirigin, vijećnici Dječjeg gradskog vijeća, članovi DND-a, tete iz vrtića, nastavnici te ravnatelj osnovne škole Fredi Glavan uhvatili su se za ruke i uzviknuli "Ljubav djeci prije svega", kao što obilježavajući taj dan čine i djeca u većini gradova diljem Hrvatske, kako bi odaslala svoje poruke odraslima. Druženje je nastavljeno uz slatkiše te crtanje i pisanje poruka na višemetarskoj roli papira.

Dječji tjedan obilježava se u Opatiji i Lovranu od 7. do 13. listopada pod motom "Ljubav djeci prije svega" i "Odrasli, imajte u vidu i naše prijedloge", a bogat program za mališane nastavlja se izborima za vijećnike Dječjeg gradskog vijeća u četvrtak, kada će se održati i romobilijada i radionica izrade cvijeća od vune, zatim Mićom marunadom u Lovranu u petak, info štandovima u subotu te predstavom za djecu u hotelu "Adriatic" u nedjelju.