VELIKI I MALI NA VIOLICI” – GRAĐANSKA AKCIJA

Građanska akcija "Veliki i mali na Violici" provest će se zahvaljujući financijskog potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva

Na području grada Opatije postoji 29 dječjih igrališta. Neka od njih su malo dotrajala, sprave zastarjele, obrasla, ali i distancirana od samog centra grada što onemogućuje roditeljima i djeci brzo organiziranje kvalitetnog i zajedničkog provođenja slobodnog vremena. Zidovovi dječjeg igrališta koje se nalazi u centru Opatije "Violica", u neposrednoj blizini predijatrijske ambulante, svojevremeno kroz akciju "Oživimo dječja igrališta" ocrtani su dječjim crtežima. Zbog vremenske dotrajalosti crteži su se izbrisali, a roditelji i djeca koji provode vrijeme na njemu često skreću pažnju na ponovnu akciju uređenja zidova.

Provedbom ove akcije obilježit će se Međunarodni dan obitelji obiteljskom igrom kroz centar Opatije čiji je cilj dolazak na oslikavanje zidova dječjeg igrališta "Violica" i sadnja zajedničkog stabla jabuke. U sklopu akcije izradit će se i mapa s lokacijama svih dječjih igrališta na opatijskom području.