Puzzle liburnijskog kraja u okviru projekta “Klikni i sudjeluj u svojoj zajednici”

Vijećnici XII. saziva DGV-a Opatija izradili su digitalne puzzle liburnijskog kraja u okviru projekta “Klikni i sudjeluj u svojoj zajednici”.

Igra slaganja puzzli s fotografijama liburnijskog kraja dostupna je na sljedećem linku:

https://www.jigsawplanet.com/DndOpatija51410/puzle-klikni-i-sudjeluj-u-svojoj-zajednici

Projektom želimo s jedne strane povećati znanja djece o Konvenciji UN-a o pravima djeteta, aktivnom dječjem sudjelovanju te pravima djece u digitalnom okruženju, a s druge strane djeci omogućiti stečena znanja primijeniti konkretno kod izrade novih digitalnih sadržaja koji će koristiti i djeci i odraslima istovremeno. Djeca koja su aktivna u svojoj lokalnoj sredini uče o demokraciji i građanskoj odgovornosti što dovodi do izgradnje budućih tolerantnih, nenasilnih, sigurnih društvenih zajednica.

Projekt se provodi uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Poticanjem uključivanja i aktivnog sudjelovanje djece u javnom životu svoje lokalne sredine i u širim razmjerima učimo djecu uočavati stanja i potrebe djece u sredini u kojoj žive te javno iznositi svoja mišljenja i prijedloge, zalagati se za donošenje odluka, programa i drugih mjera u tijelima vlasti za poboljšanje položaja djece u društvu i u korist bržeg i boljeg ostvarivanja prava i potrebe djece. Sudjelovanje djece pretpostavlja da im odrasli pružaju aktivnu podršku u izražavanju njihova mišljenja te da se osiguravaju uvjeti njihovog osposobljavanja za izražavanje vlastitog mišljenja.