Virtualna galerija Nacionalnih foruma dječjih vijeća Eurochild organizacije – NEF Hrvatske

Na raspisan likovni natječaj „IZRADA VIZUALNOG IDENTITETA LOGA/ZNAKA NEF-a HRVATSKE“ kojeg su zajednički osmislili i proveli  Nacionalni forum dječjeg vijeća Eurochild Hrvatske uz potporu Eurochild organizacije, Društva „Naša djeca“ Opatija i Saveza DND Hrvatske pristiglo je 17 radova djece iz Opatije i Pregrade.

Ciljevi Natječaja  bili su :

  • izrada vizualnog identiteta (loga/ znaka) Nacionalnog foruma dječjeg vijeća Eurochild Hrvatske koji će predstavljati osnovni element vizualne komunikacije i identifikacije NEF-a
  • poticanje djece na slobodno i kreativno izražavanje vlastitog mišljenja

Natječaj je bio otvoren do  25.veljače 2020. godine

U Natječaju su mogli ravnopravno sudjelovati djevojčice i dječaci u dobi od 9 do 15 godina uključeni u rad Dječjih vijeća Hrvatske, Dječjih foruma Hrvatske, osnovnih škola te Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu.

Posebnost ovog Natječaja bila je u tome što su uvjete Natječaja osmislili vijećnici I. saziva Nacionalnog foruma dječjeg vijeća Eurochild Hrvatske

Povjerenstvo za odabir radova činili su vijećnici I. saziva NEF-a koji nisu sudjelovali sa svojim radovima na natječaju. Vijećnici su putem društvenih mreža mogli glasovati za radove i dodijeliti im od 1 do 5 bodova. Nakon glasovanja najviše bodova dobio je rad P.C., 12 godina vijećnice XII. saziva DGV-a Grada Opatije (25 bodova), slijede radovi R.P., 14 godina (19 bodova) i D.P., 14 godina iz OŠ JANKA LESKOVARA, PREGRADA.