Tražimo volontere/ke

Tražimo volontere

Opatija će od 29. do 31. listopada biti domaćin europske konferencije „Gradimo bolju Europu s djecom: pridružite nam se!“ u organizaciji mrežne organizacije Eurochild, koja će okupiti velik broj europskih stručnjaka iz područja dječjih prava i dječje participacije. Konferencija će se održati pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović te se očekuju dolasci visoko pozicioniranih dužnosnika iz gotovo svih europskih zemalja. Posebnost ove konferencije ogleda se i u tome što će se istovremeno u Opatiji odvijati i 14. susreti Dječjih vijeća Hrvatske u organizaciji Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske i Ministarstva za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade. Očekuje se oko 500 sudionika.

Organizator konferencije je mrežna organizacija Eurochild iz Bruxellesa, suorganizatori su Društvo „Naša djeca“ Opatija te Grad Opatija, a podršku u organizaciji konferencije pružio je Programsko savjetodavni odbor čiji su članovi predstavnici raznih organizacija – Ured UNICEF-a u Hrvatskoj, Učiteljski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Ured pravobraniteljice za djecu i Savez Društava Naša djeca Hrvatske.

Na konferenciji će se predstaviti i rezultati istraživanja provedenih u suradnji s UNICEF-om, kao i bogata iskustva 130 članica Eurochilda koje djeluju u 33 zemlje Europe. Konferencija će biti poduprta zbirkom istraživačkih dokaza o tome zašto je sudjelovanje djece važno i kako djeluje u praksi. Organizirat će se radionice na kojima će praktičari, kreatori politike, istraživači i djeca moći sama razmijeniti svoja iskustva, kao i studijski posjeti u gradu domaćinu i okolici.

Realizacija ovih velikih i značajanih događanja nije moguća bez pomoći velikog broja volontera. Stoga vas pozivamo da  nam se priključite, i date doprinos realizaciji aktivnosti u sklopu ovih događanja.  Osim što volontiranjem pomažete u provedbi događanja, već činite dobro i za sebe i za cjelokupnu zajednicu. Volonteri i volonterke angažirat će se na poslovima registracije sudionika, pipreme i podjele materijala, info punktovima, tehnička podrška i u drugim poslovima. Volonteri su nam potrebni od 28. do 31. listopada 2018. godine.

Svi volonteri sudjelovat će na treningu za volontiranje kako bi se što bolje upoznali sa svojim pravima i obvezama tijekom volontiranja.

Ukoliko želite saznati više o detaljima konferencije i pojedinim oblicima volontiranja, bit će nam drago da nam se obratite na broj telefona 091 /272 4431 ili upitom na e-mail dnd.opatija@gmail.com.