Raspisan poziv za prijavu radionica

6press

Eurochild organizacija raspisala je poziv za prijavu radionica u službenom dijelu programa Eurochild konferencije 2018. Domaćin Eurochild konferencije 2018. je Društvo „Naša djeca“ Opatija u Opatiji,  od 29. – 31. listopada 2018. Konferencija će se održati pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović te u partnerstvu s Gradom Opatija.

Događaj će donijeti pozitivne primjere na koji način donositelji odluka u javnom odlučivanju na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini poštuju pravo djece da sudjeluju u odlukama koje na njih utječu. Konferencija će ugostiti oko 300 stručnjaka, uključujući dužnosnike javnog sektora, političare, stručnjake za prava djece, kao i samu djecu. Uključivanjem mlađih od 18 godina u planiranje, pripremu i provedbu konferencije, sama konferencija će poslužiti kao primjer sudjelovanja „u akciji“.

Cilj prijavljenih radionica je prikazati primjere dobrih praksi odnosno na koji način javni donositelji odluka na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini poštuju pravo djece da sudjeluju u odlukama koje ih se tiču. Radionice se mogu baviti pitanjima onoga što nije još učinjeno ili naučenim prethodnim iskustvom.

Prijedloge će pregledati „povjerenstvo za odabir“ sastavljeno od članova Tajništva Eurochilda, suorganizatora/domaćina u Hrvatskoj i savjetodavne skupine djece koja se sastoji od 10 članova u dobi od 14 do 18 godina i 8 različitih zemalja.

Posebni kriteriji na kojima će se procjenjivati prijedlozi su:

  • Relevantnost u odnosu na temu i ciljeve konferencije
  • Kapacitet i prethodno iskustvo u su – vođenju s djecom
  • Jasna, fokusirana i informirana formulacija preporuka budućih političara i praktičara o tome zašto i kako ojačati sudjelovanje djeteta u javnom odlučivanju
  • Interaktivni i privlačan format predložene radionice, pogodan za publiku koja se sastoji od djece, mladih i odraslih osoba
  • Inovativan format radionice ( potiču se kreativne metode poput kazališta, video…)
  • Komplementarnost s drugim prijedlozima

Naglašavamo da će se radionice održavati isključivo na engleskom jeziku.

Rok je 1. lipnja!

Prijava