Poziv za dječje delegacije

12

Eurochild i Društvo “Naša djeca” Opatija pozivaju organizacije, koje izravno rade s djecom da sudjeluju s delegacijama djece i mladih na Eurochildovoj konferenciji “Gradimo bolju Europu s djecom: Pridružite nam se”.

Svaka delegacija trebala bi biti sastavljena od 2 – 5 djece i najviše 1 odrasle osobe za maksimalno troje djece. Kako bi se osiguralo smisleno sudjelovanje sve djece, delegati trebaju imati između 10 do 18 godina. Prema Eurohildovoj politici zaštite djece, prateće odrasle osobe moraju biti osobe starije od 21 godine i moraju poticati te podržavati djecu u njihovom sudjelovanju na konferenciji.

Domaćin Eurochild konferencije 2018. je Društvo „Naša djeca“ Opatija, a konferencija će se održati u Opatiji  od 29. do 31. listopada 2018. Konferencija će se održati pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović te u partnerstvu s Gradom Opatija.

Događaj će donijeti pozitivne primjere na koji način donositelji odluka u javnom odlučivanju na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini poštuju pravo djece da sudjeluju u odlukama koje na njih utječu. Konferencija će ugostiti oko 300 stručnjaka, uključujući dužnosnike javnog sektora, političare, stručnjake za prava djece, kao i samu djecu. Uključivanjem mlađih od 18 godina u planiranje, pripremu i provedbu konferencije, sama konferencija će poslužiti kao primjer sudjelovanja „u akciji“.

Organizacije koje planiraju prijaviti dječje delegacije za sudjelovanje na konferenciji potiču se da dostave svoje prijave što prije jer će sve prijave biti obrađene kako pristižu.

Krajnji rok za prijavu je 1. srpnja 2018.

Imajte na umu da će se konferencija održavati samo na engleskom jeziku, tako da svi sudionici (uključujući djecu) moraju biti u stanju razumjeti i komunicirati na engleskom jeziku.

Prije prijave pročitajte poziv za dječje delegacije

Prijava

Više informacija o konferenciji