Otvorena izložba dječjih radova „Dobro došli u Opatiju“

7

u prostorima Galerije Laurus u Lovranu, otvorena je izložba dječjih likovnih i literarnih radova „Dobro došli u Opatiju“. Radi se o radovima koji su pristigli na istoimeni likovno literarni natječaj. Natječaj je proveden u organizaciji Društva „Naša djeca“ Opatija, a na njega se prijavilo preko stotinjak dječjih radova.

Dječje radove selektiralo je i ocijenilo stručno povjerenstvo koje je činilo 5 vijećnika XI saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije i 3 odrasle osobe uz stručno mišljenje opatijskog umjetnika Saše Jantoleka. Na otvorenju su dodjeljene nagrade i zahvalnice za najuspješnije radove te zahvale mentorima koji su sudjelovali u natječaju. Nagrađeni dječji autori su: Tina, Vita, Hannah, Viktor, Leona, Vito, Leona, Dea, Gabriel, Valeria i grupni rad likovne radionice OŠ Viktora Cara Emina Lovran i mentorice Snježane Kovačević.

Rezultat natječaja osim izložbe dječjih radova, je i brošura „Dobro došli u Opatiju“ u kojoj se nalaze crteži, fotografije i zanimljivosti iz područja povijesti, turizma te kulturne baštine našeg kraja zabilježene očima djece. Tekstovi u brošuri prevedeni su na talijanski,njemački i engleski jezik. Sama brošura predstavljena je na otvaranju izložbe, a predstavili su je mali vijećnici Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije.

Na otvaranju izložbe nastupali su mališani iz Glazbeno talijanske radionice „Girotondo“ uz maestru Dorianu Saftić , učenici Umjetničke škole Matka Brajše Rašana iz Labina – područni odjel Lovran pod mentorstvom Mihalja Ivkovića te Dječji zbor Društva „Naša djeca“ Opatija uz pratnju voditeljice Marije Jović. Izložba ostaje otvorena do kraja listopada u redovno vrijeme Galerije Laurus.

„Dobro došli u Opatiju“ projekt je kojeg Društvo „Naša djeca“ Opatija provodi zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstva za demografiju, obitelj,  mlade i socijalnu politiku.