Obilježavanje Svjetskog i Europskog tjedna novca

DSCN0066

Društvo „Naša djeca“ Opatija u okviru projekta „Dobro došli u Opatiju“ uz podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku priključilo se u globalnu kampanju obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca koji se ove godine održava od 12. do 18. ožujka.

 Obilježavanje je započelo edukativnom radionicom na kojoj su prisustvovali učenici 3.a i 3.b razreda iz OŠ „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija sa svojim učiteljicama. Radionica je započela maštanjem o zamišljenom planetu na kojeg se učenici moraju preseliti te sa sobom mogu ponijeti ono što smatraju najpotrebnijim. Pronašao se tu i po neki mobitel ili play station, ali su se ipak učenici jednoglasno složili da su najpotrebniji hrana i odjeća. Nastavak radionice uključivao je edukaciju o štednji, predstavljanje „Proračuna u malom“ ali i raspravu o tome što bi učenici učinili da su najbogatiji ljudi na svijetu. Rasprava je opet jednoglasno završena uz zaključak da je najispravnije pomoći onima koji nemaju.

Cilj obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca je financijskim obrazovanjem unaprijediti razinu financijske pismenosti i omogućiti djeci, mladima i građanima stjecanje financijskih kompetencija.

Nastavak obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca nastavlja se u Društvu „Naša djeca“ Opatija sa slijedećim aktivnostima:

  1. ožujka 2018. od 10:00 do 11:00 sati u prostorijama Društva „Naša djeca“ Opatija – radionice u suradnji s Dječjim vrtićem Volosko
  2. ožujka 2018. u 15:00 sati u prostorijama Društva „Naša djeca“ Opatija – radionica s Dječjim gradskim vijećem Grada Opatije