Gradimo bolju Europu s djecom: Pridružite nam se! – Registracije

5

Domaćin Eurochild konferencije 2018. je Društvo „Naša djeca“ Opatija u Opatiji, Hrvatska od 29. – 31. listopada 2018. Konferencija će se održati pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović te u partnerstvu s Gradom Opatija.

Događaj će donijeti pozitivne primjere na koji način donositelji odluka u javnom odlučivanju na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini poštuju pravo djece da sudjeluju u odlukama koje na njih utječu.  Konferencija će ugostiti oko 300 stručnjaka, uključujući dužnosnike javnog sektora, političare, stručnjake za prava djece, kao i samu djecu. Uključivanjem mlađih od 18 godina u planiranje, pripremu i provedbu konferencije, sama konferencija će poslužiti kao primjer sudjelovanja „u akciji“.

Što možete očekivati?

  • govornici visoke razine svojim će govorima inspirirati sudionike o tome kako djeca mogu postati aktivni sudionici i utjecati na javno odlučivanje
  • prikaz dobrih praksi sudjelovanja djece u procesima donošenja odluka – preko 10 studijskih posjeta
  • 8 zanimljivih radionica putem kojih ćete naučiti neke nove metode za rad
  • Trećina sudionika bit će mlađi od 18 godina. Uključivanjem mlađih od 18 godina u planiranje, pripremu i provedbu konferencije, sama konferencija će poslužiti kao primjer sudjelovanja „u akciji“.
  • Interakcija sa sudionicima različitih dobi i iskustava! Sudionici će biti pozvani da podijele svoje priče u Živoj knjižnici i sudjeluju u drugim aktivnostima

Više informacija na linku

Registracija