Dječjim javnim skupom obilježen Međunarodni dan djeteta i početak Dječjeg tjedna

10

Dječji tjedan započeo je obilježavanjem Međunarodnog dana djeteta Dječjim javnim skupom u Opatiji i Lovranu. Tradicionalno na Dječjem javnom skupu, djeca upućuju svoje poruke odraslima nakon čega sudjeluju u kreativnom programu. S lovranskim mališanima, ispred lovranske crkve bio je  zamjenik načelnika Općine Lovran gsp. Toni Družeta koji je mališane pozvao na tradicionalnu lovransku manifestaciju Marunadu.

Ispred sportske dvorane Marino Cvetković u Opatiji za ruke su se uhvatili učenici OŠ „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija, mališani iz Dječjeg vrtića Volosko i zamjenik opatijskog gradonačelnika gsp. Emil Priskić, dr.sc. te glasno i jasno uzviknuli slogan Dječjeg tjedna „Ljubav djeci prije svega“.

Nakon Dječjeg javnog skupa, događanja unutar Dječjeg tjedna nastavljaju se prema programu i rasporedu. Danas će se (2. listopada) u prostorijama Društva „Naša djeca“ Opatija održati predavanje za roditelje u okviru projekta Kolibrići plus „Senzorna integracija u praksi“ te zajednička radionica za djecu i roditelje. Radionica i predavanje započinju u 16:30 sati.

U srijedu u 18:00 sati, u Galeriji Laurus u Lovranu otvorit će se izložba dječjih radova pod nazivom „Dobro došli u Opatiju“. „Dobro došli u Opatiju“ projekt je kojeg Društvo „Naša djeca“ Opatija provodi zahvaljujući Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, na otvaranju izložbe predstavit će se i istoimena brošura s dječjim radovima. Tekst brošure preveden je na tri strana jezika, a izložba ostaje otvorena do kraja listopada.

U nastavku Dječjeg tjedna, 4. listopada održat će se radionice u Dječjem domu „Ivana Brlić Mažuranić“ u Lovranu. Festival Opatija je za mališane pripremio obilazak kina i kazališta te obiteljsku komediju „Kuća magičnog sata“. Obilazak je predviđen u 19,15 sati u Centru Gervais, a film započinje u 20:00 sati.