„Darujmo srcem za našu Emu“

Hands holding red heart love care family protect poster vector illustration

Dragi prijatelji,

pozivamo Vas da  podržite apel DND Opatija i DGV-a Opatija i pomognete liječenje naše Eme Ratkajec.

Ema je bila vijećnica X saziva Dječjeg gradskog vijeća grada Opatije. Lijepa, vesela, vrijedna i zaigrana djevojčica kojoj su početkom 2017. godine liječnici dijagnosticirali autoimunu bolest pod nazivom „Idiopatski nefrodski sindrom“.

Bezbrižno djetinjstvo naše Eme nestalo je i Ema je započela svoju borbu s bolešću. Lijekovi kojima se ova bolest liječi ruše Emin imunitet i ona je sklona velikim infekcijama. Roditelji su u razgovoru s liječnicima na KBC Rijeka dječja bolnica Kantrida i privatnoj Poliklinici „Helena“ Zagreb saznali da terapija koju Ema prima (Ciklosporin, koritikosteroidi) bolest ne liječi već samo „krpa“ problem i održava Emine bubrege u koliko – toliko normalnoj funkciji. Uskoro naša Ema neće moći živjeti bez tih lijekova, a ako prestane s njihovim uzimanjem kako bi izbjegla sve nuspojave može doći do zatajenja bubrega, trovanja krvi pa čak i smrti.

U želji da pomognu svom djetetu roditelji su saznali za liječnika u Njemačkoj, Ausburg dr.med. Joseph Djimjadi, stručnjaka za internu medicinu. Posuđuju novac i vode Emu na pregled. Ema biva pregledana i prima prvu terapiju (7.000 eura). U Njemačkoj saznaju kako Ema treba primiti tri – četiri terapije lijekom (od 3.000 – 6.000 eura po terapiji). Samo liječenje i dužina liječenja ovisi o težini bolesti. Kako obitelj ima skromna primanja i ne može sama snositi troškove liječenja roditelji odlučuju o svom problemu progovoriti javno i zamoliti za pomoć.

Kako vrijeme, kod bolesti, igra nažalost glavnu ulogu, odlučili smo se apelom „Darujmo srcem za našu Emu“  potaknuti sve Vas na iskazivanje podrške Eminim roditeljima, a našoj Emi pružiti šansu za ozdravljenjem.

Pozivamo Vas da nam se pridružite!

Kako?

Direktnom uplatom na žiro račun u kunama otvoren kod Privredne banke Zagreb d.d. na ime Eme Ratkajec: HR20 2340009311248901 8.  

S nadom da će te nas podržati srdačno Vas pozdravljamo kako u svoje ime tako

i u ime naše Eme i njenih roditelja!

Društvo „Naša djeca“ Opatija

Slika preuzeta:

Designed by macrovector / Freepik